Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Manchester Ι love you...

  • Πρέπει να το παραδεχτώ,έχω κόλλημα με την μουσική που έχει προέλθει από αυτήν την πόλη. Είτε το θέλουμε είτε όχι, κάτι έχει το Manchester. Τόσες και τόσες μπάντες έχουν γεννηθεί,μεγαλώσει και αναπνεύσει στον αέρα της περιοχής. Joy Division, New Order, The Smiths, Oasis, Stone Roses, James, Chemical Brothers, Doves, Verve....  • Τελευταίο group που μου μαγνήτισε την προσοχή είναι οι Courteeners, οι οποίοι έχουν όλα τα φόντα να μπούν στην λίστα με τα ονόματα που έγραψα παραπάνω. Άν και έχουν συγκριθεί και παραλληλιστεί με τους Οasis (ίσως επειδή έχουν και αυτοί Liam τραγουδιστή,το ίδιο υπερφίαλο και εγωιστή με τον φίλτατο Gallagher) εγώ νομίζω ότι φέρνουν ηχητικά πιό κοντά στους Smiths και τους Wedding Present ανά στιγμές.

  • Μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι ο Morrissey παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι του αρέσουν οι Courteeners. Το πρώτο δισκάκι τους δεν μου είχε κεντρίσει και τόσο το ενδιαφέρον. Το πρόσφατο όμως δεύτερό τους που ακούει στο όνομα Falcon αποτελεί μόνιμο θαμώνα στο mp3 player του γράφοντα.


  • Πολύ δυνατές συνθέσεις όπως "You overdid it doll", "Cross my heart and hope to fly", "Will it be this way forever" δεν γίνεται-και δεν πρέπει- να περάσουν απαρατήρητες. Σύγχρονο ροκ φτιαγμένο για πολλαπλές ακροάσεις. Οκ, μουσικά δεν δημιούργούν κανένα νέο είδος οι 4 τους, είναι κλασσικό βρετανικό indie όμως κατά τη γνώμη μου έχουν τα φόντα να γίνουν household name. Θα εξαρτηθεί από το επόμενο δισκγραφικό πόνημά τους. Ένα μεγάλο single θέλουν για να κάνουν το μεγάλο μπάμ..Όχι ότι τώρα δεν έχουν φανατικούς οπαδούς...


  • Την έκανε πάλι τη δουλειά του το Manchester..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου