Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Arcade Fire-The Suburbs

Αφού έχει περάσει ένας μήνας και κάτι από την κυκλοφορία του 3ου κατά σειρά album των Καναδών,μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι αποτελούν την πιο σημαντική μπάντα της τελευταίας δεκαετίας...
Αυτό δεν βγαίνει έτσι,τυχαία απλά για να έχουμε κάτι να λέμε-και να γράφουμε. Αλλά είναι τα πεπραγμένα αυτής της συμμορίας που δεν αφήνουν χώρο για αμφισβητήσεις.. Μας συστήθηκαν το 2004 με το (συγκλονιστικό) Funeral, το 2007 είχαμε το Neon Bible να παίζει ασταμάτητα στο repeat, τώρα μας πετάνε στα μούτρα το The Suburbs..Not bad at all!!
  • Δεν μπορώ να θυμηθώ συγκρότημα που άντεξε και κατάφερε να βγάλει στη σειρά 3 αριστουργηματικά δισκάκια..Όλοι οι "νέοι ήρωες" που μας παρουσίασαν τα μουσικά περιοδικά τη δεκαετία που μας πέρασε,ως επί το πλείστον,είναι εξαφανισμένοι..Kaiser Chiefs,Strokes,Libertines,Franz,Bloc Party,Hard Fi, Futureheads κι ένα σωρό άλλοι δεν άντεξαν στις προσδοκίες και πρόδωσαν τους εαυτούς τους μετά από ένα-άντε 2 σε μερικές περιπτώσεις δισκάκια..Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν οι Arctic Monkeys που από ότι φαίνεται,ήρθαν για να μείνουν.
  • Από την άλλη μεριά οι Arcade Fire συνεχίζουν το εκπληκτικό τους σερί με το φετινό The Suburbs,το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη αποτελεί ότι καλύτερο μας έχουν παρουσιάσει μέχρι στγμής.
  • Πιο μινιμαλιστικοί σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους,αλλά και εμφανώς πιο "ρόκ", καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους..
  • Από που να το πιάσεις αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ έργο και που να το αφήσεις..Ξεκινάει με το εκπληκτικό "φολκίζον" ομώνυμο τραγούδι και μέχρι να τελειώσει,έχει περάσει από ένα σωρό επιρροές και είδη,αφήνοντας σε να αναρρωτιέσαι πώς στο διάολο τα κατάφεραν πάλι..
  • Από το πιανάκι του Used to Wait (ενός εκ των highlight του δίσκου) μέχρι τις δυνατές κιθάρες που φέρνουν στο μυαλό queens of the stone age "Month of May", το The Suburbs δεν αφήνει κανέναν μα κανέναν παραπονεμένο..
  • ΥΓ:Αν και το επόμενο δισκογραφικό τους πόνημα είναι τόσο καλό,νομίζω ότι ανακηρύσσονται επίσημα η καλύτερη μπάντα από την εποχή των Radiohead-για να μην πώ ότι τους κοντράρουν στα ίσια...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου