Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Beat the Devils Tattoo..


  • Και τελικά οι B.R.M.C. έβγαλαν τον δίσκο που πάντα πίστευα ότι ήταν ικανοί να μας προσφέρουν. Μία κλάση πάνω από ότι έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα,το πρόσφατο album τους είναι πραγματικά όλα τα λεφτά..


  • Δεν με πιστεύεις;;Αγόρασέ το, κατέβασέ το, αλλά βάλτο να παίξει.Από το πρώτο κιόλας ομώνυμο track γίνεται σαφές ότι τα τυπάκια δεν παίζουν.Ξεκινάνε με ακουστική κιθάρα κι εκεί που λές ότι το γύρισαν πάλι στα folk και americana στοιχεία του Howl (2005) σκάνε οι φαζαριστές κιθάρες και τα drums, κάνοντας το πόδι σου να χτυπήσει ρυθμικά το πάτωμα.


  • Η συνέχεια είναι εξίσου απογειωτική, με το γνώριμο ροκενρολιάρικο ήχο τους με τα ψυχεδελικά στοιχεία να συνδυάζεται αρμονικά με ήρεμα κομμάτια που λειτουργούν σαν διαλείμματα ανάμεσα στα πιό δυνατά κομμάτια. Πώς να μην συγκινηθείς ακούγοντας τα "Sweet Feeling" και "Long way Down"?..


  • Εκεί πού όμως έρχεται η απογείωση κατά την ταπεινή μου γνώμη του album είναι στο δέκατο κατά σειρά τραγούδι, το "Aya". Αργόσυρτα ντράμς, βαριά φωνητικά, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με τις κιθάρες και το ογκώδες μπάσο σε πρώτο πλάνο να σε καθηλώνουν για 5 και κάτι λεπτά..


  • Κλείνοντας, με το Beat the Devils Tattoo, οι Black Rebel Motorcycle Club δείχνουν ποιά είναι σαφέστατα η καλύτερη μπάντα στους άλλωτε αντιπάλους τους -στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας-,τους εξαφανισμένους Strokes. Όταν το hype άφησε χρόνους και τους 2, οι μεν Strokes έχασαν την μπάλα και το έριξαν στα side projects ενώ από την αλλη οι B.R.M.C. κυκλοφορούσαν δυνατούς δίσκους με κομμάτια δυναμίτες (Baby 81,Beat the Devils Tattoo) όπως και το επίσης αδικημένο Howl του 2005.


  • Ένας απίστευτος rock δίσκος είναι το νέο album τους. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε φαν του αγνού, rock'n'roll..


  • Τελευταίο κριτήριο που με έπεισε αμέσως περί της σπουδαιότητας του album??..Η χαμηλή βαθμολογία του ΝΜΕ...Αφήστε τους φλώρους να τη βρίσκουν με Maccabees και λοιπούς τυχάρπαστους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου